Högernian Nina Dano kommer inte till spel under det resterande mästerskapet i Slovenien, Nordmakedonien och Montenegro. Dano har en fraktur i underbenet och har gipsats. Ersättare kommer att kallas in.

När Sverige mötte Slovenien under söndagskvällen så hann det inte gå många minuter innan Nina Dano landade på sitt vänsterben och tvingades lämna matchen bandagerad. Högernian åkte därmed till sjukhus för röntgen. Och nu har 22-åringen fått ett tråkigt svar. EM är över för Nina Danos del, då hon har råkat ut för en fraktur i underbenet.

– Just nu känner jag mest bara sorg och frustration över att mästerskapet är över för min del, det andra kommer att lösa sig. Nu kommer jag att stötta tjejerna så mycket jag kan hemifrån. Jag vill också skicka tack till alla fina själar som har skrivit och hört av sig, säger Dano i ett pressmeddelande från Handbollslandslaget.

Nina Dano har varit ordinarie i startsjuan under de båda EM-matcherna samt under de föregående landskamperna och spåddes få sitt stora internationella genombrott denna turnering. Nu slutade allt redan i det primära gruppspelet med ett gipsat ben alltså.

Handbollslandslagets presschef Daniel Vandor meddelar att en ersättare kommer att flygas ner till Slovenien. Men förbundskaptenerna har ännu inte bestämt sig för vem. Något som man kommer kunna ge mer besked om under måndagen. Sverige har med tre högernior till mästerskapet även om Sara Johansson är uppskriven som högersexa. Nina Koppang har dock i sin tur testat positivt för covid-19 inför matcherna mot Serbien och Slovenien och har ännu inte kunnat komma till spel.a