Foto: Bildbyrån


Annons: ⇢ 888sport - Få 100 kr bonus på din första insättning!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Svenske Per Johansson fick i dagarna lämna sitt uppdrag som förbundskapten för Montenegros damlandslag. Detta bara dagar innan EM ska starta. Men nu har ersättaren hittats och valet föll på Kim Rasmussen. Den rutinerade dansken kommer att kombinera jobbet som förbundskapten med sitt klubb MKS Lublin. 

Det blev snabba kast när Per Johansson som varit förbundskapten för Montenegro i tre år meddelade att han inte skulle förlänga sitt kontrakt efter att EM har spelats. Handbollsförbundet valde då att göra sig av med Per Johansson direkt vilket gjorde att laget bara dagar innan mästerskapet stod utan förbundskapten.

Men nu har alltså Montenegro hittat hans ersättare. Kim Rasmussen tar över nationen och inleder sitt uppdrag under onsdagen, en vecka innan EM börjar.

Kim Rasmussen har sedan tidigare erfarenhet av att leda landslag då han varit förbundskapten för Polens damlandslag samt Ungern. Han var förbundskapten för Ungern under det senaste VM där det blev en 14:e plats.

Rasmussen har även haft stora framgångar som klubbtränare där han under sin tid i CSM Bukarest var med och tog laget till ett Champions League guld 2016.