Glenn Solberg har fått sin nya assisterande förbundskapten på plats. Sävehofs tränare Michael Apelgren kommer att vara förbundskaptenens högra hand de närmsta två åren.

Efter att Martin Boquist fått lämna uppdraget som assisterande förbundskapten i april månad blev många förvånade. Sedan dess har Svenska Handbollförbundet letat efter en ersättare, för att komplettera förbundskapten Glenn Solberg.

Nu är den nya assisterande förbundskaptenen på plats. 37-årige Michael Apelgren kommer att assistera Glenn Solberg i minst två år. Tränaren kommer närmast från IK Sävehof, där han fortsatt kommer vara verksam. Tjänsten i landslaget blir på deltid så det blir dubbla stolar för Apelgren.

– Svensk handboll är på gång och det ska bli kul att vara med på den resan, och med ett hemma-VM ett halvår bort. Sverige har tagit stora steg taktiskt, nya spelare poppar upp hela tiden och dialogen med så duktiga spelare som finns i landslaget är nåt jag verkligen gillar och tror på. Glenn och jag har haft väldigt tydliga samtal om rollen och arbetssättet, som blir en ny erfarenhet för mig. Mycket är klart på förhand och det känns helt rätt, säger han till Handbollslandslagets hemsida.

Även Glenn Solberg är nöjd med förbundets rekrytering, där han själv möjligen har haft ett finger med i spelet.

 – Det känns väldigt bra att Michael tackat ja till min förfrågan och att förbundet stöttat processen hela vägen. Michael är en hårt arbetande tränare med stor erfarenhet både som tränare och spelare. Han vet vad som krävs för att bli en vinnare och vi är överens om ett öppet samarbete för vår fortsatta utveckling, säger Solberg till landslagets hemsida.

Michael Apelgren har tagit fem SM-guld som spelare. Som tränare blev han svensk mästare med Sävehof 2021, han har även blivit norsk mästare med Elverum vid sex tillfällen.


Savehof - Ystads IF
Kristianstad - Malmo