Gruppspelet i damernas handbolls-EM är nu färdigspelat, sexton lag har blivit tolv och fyra grupper har blivit två. Nu är det dags för mellanrundan, men vilka är favoriter enligt spelbolagen att vinna årets EM när turneringen nu passerat första stadiet? 

De svenska damerna inledde EM 2022 på bästa sätt, man besegrade Serbien följt av Slovenien. Därefter väntade en match mot Danmark som handlade om Sverige skulle få med sig maximala fyra poäng in till mellanrundan eller inte. Men efter svagt offensivt spel första halvlek och en storspelande dansk målvakt så slutade den matchen i förlust för Sveriges del. Därmed fick Sverige med sig två av fyra poäng från gruppspelet in i mellanrundan.

Det är tre nationer som fått med sig maximala fyra poäng från gruppspelet in i mellanrundan. Det är Norge, Frankrike och Montenegro. Av dessa tre länder så återfinns Norge i Sveriges mellanrunda grupp och Frankrike och Montenegro i den andra.

Grupp 1 – mellanrundan

 1. Norge – 4 poäng
 2. Sverige – 2 poäng
 3. Danmark – 2 poäng
 4. Kroatien 2 poäng
 5. Slovenien – 2 poäng
 6. Ungern – 2 poäng

Grupp 2 – mellanrundan

 1. Frankrike – 4 poäng
 2. Montenegro – 4 poäng
 3. Nederländerna – 2 poäng
 4. Spanien – 2 poäng
 5. Tyskland – 0 poäng
 6. Rumänien – 0 poäng

I mellanrundan så gäller det att sluta topp två i sin grupp för att ta sig vidare till semifinal och man möter de tre nationerna som man inte mötte i gruppspelet i mellanrundan. Så för Sveriges del innebär detta att man kommer att ställas mot Norge, Kroatien och Ungern.

På förhand så har Norge ett riktigt bra läge i grupp 1 att ta sig vidare och för Norges del så borde det räcka med att enbart behöva vinna en match av tre i mellanrundan, men skulle man vinna två så är man garanterat klara för semifinal. För Sveriges del så gäller att hålla dem andra nationerna bakom sig och ta så många poäng som möjligt. För skulle Norge vinna alla sina tre matcher i mellanrundan så kan matcherna mot Kroatien och Ungern bli helt avgörande för om Sverige tar sig vidare eller inte från mellanrundan.

Kikar man på oddsen hos spelbolagen så är det Norge som är favoriter att vinna EM 2022 följt av Frankrike. Sedan är det Sverige och Danmark och Nederländerna som smyger med där bakom och enligt oddsen har en god chans att kunna ta sig långt i turneringen. Montenegro som är en av de tre värdnationerna och som fick med sig maximala fyra poäng från gruppspelet tror inte spelbolagen kommer vara med och blanda sig i guldet även fast dem fått en så bra start på mästerskapet.

Vinnarodds EM 2022

Snababre logo
Norge 2.25
Frankrike 3.25
Danmark 6.00
Sverige 8.50
Nederländerna 8.50
Montenegro 29.00
Slovenien 41.00
Spanien 67.00
Krotien 101.00
Tyskland 101.00
Rumänien 101.00
Ungern 201.00