Olivia Mellegård har drabbats av en korsbandsskada i en ligamatch med sitt Köpenhamn. Nu blir det svårt för vänstersexan att bli klar för spel till ett potentiellt EM i november.

I förra veckan så utgick Olivia Mellegård med en befarad knäskada i matchen mellan Köpenhamn och Viborg i den danska ligan. Något som oroade Mellegård själv men också övriga handbollssverige. Med en historia av en korsbandsskada i vänster knä och ett missat EM och OS under 2020 och 2021 så kom nu nästa smäll för vänstersexan.

– Jag kände direkt att det var ett korsband som var av. Eftersom jag har varit med om det innan så fick jag samma känsla. Såklart hade man hoppats att det hade visat något annat på röntgen, men jag var ganska övertygad om att det var det, säger hon till SVT.

Olivia Mellegård berättar dessutom för SVT att hon planerar för att vara borta i drygt ett år. Något som i sådana fall innebär att hon missar Europamästerskapet i november om Sverige når dit. Något som absolut står klart är att Mellegård missar resten av denna säsong.

För drygt en månad sedan så presenterade Sävehof på sin hemsida att Olivia Mellegård ansluter till klubben efter sommaren men där kan det dröja med den riktiga comebacken alltså.

Sveriges förbundskapten Tomas Axnér kommer nog ha lite huvudbry när det gäller positionen vänstersex framöver. Av de vänstersexor som varit en del av landslaget under detta år så finns endast Elin Hansson tillgänglig i närtid. Clara Lerby är tillsammans med Mellegård långtidsskadad och Emma Rask ska ta en paus från handbollen.


Savehof - Ystads IF
Kristianstad - Malmo