En av Sveriges bästa vänstersexor Clara Lerby har blivit korsbandsskadad igen. Detta står klart efter att hon skadade sig i en SHE-match i januari.

Clara Lerby fick göra mästerskapsdebut för Sverige i december när hon blev uttagen i Tomas Axnérs trupp till VM i Spanien. Lerby var då lite av en skräll i truppen då hon inte varit en del av landslagstruppen sedan tidigare. Mycket av det har berott på vänstersexans skadeproblematik, då hon dragits med en korsbandsskada i sitt vänstra knä.

Nu, med bara ett par månader efter Sveriges VM så kommer nästa tunga besked för Clara Lerby. Lugi-spelaren har nu fått en korsbandsskada i sitt högra knä och missar resten av säsongen. Det var i en SHE-match mot Kärra i slutet av januari som knäet skadades och nu har alltså beskedet kommit.

– Det kändes som att jag precis kommit tillbaka och hittat glädjen och lyckan till handbollen igen, så jag känner mig tom just nu, säger Lerby till TV4.

Lerby missar definitivt resten av säsongen. Den frejdiga vänstersexan missade alltså ett år från och med augusti 2020 tills förra hösten, och väntas nu få rehabilitera sitt högerknä en lång stund innan hon kan ses på en handbollsplan igen.