Foto: Bildbyrån

Johanna Bundsen blev mamma till sitt första barn i slutet av mars. Nu hoppas landslagsmålvakten vara tillbaka till säsongsupptakten i augusti, och siktar på EM i Norge och Danmark i december, det säger hon i en intervju med SVT Sport.

Handbollsuppehållet har varit långt för alla, men ännu lite längre för landslagsmålvakten Johanna Bundsen. När säsongen startar i slutet på augusti önskar hon få dra på sig målvaktskläderna igen för sitt Köpenhamn.

– Jag hoppas på att kunna vara med där. Det börjar närma sig en återkomst nu. Det blir ingen tung träning till en början men jag kommer att öka successivt. Men det känns väldigt nära nu, säger hon till SVT Sport.

I september förra året kom glädjebeskedet för Johanna Bundsen och hennes sambo, då de skulle bli föräldrar. Nyheten innebar att målvakten missade VM och större delar av säsongen. När det sedan var dags att föda barnet, så skedde det mitt under rådande pandemi.

– Nu i efterhand gick det väldigt bra. Sedan var man såklart orolig då, säger Bundsen.

I och med coronapandemin flyttades OS i Tokyo till nästa sommar. Ett mästerskap som Johanna Bundsen hade fått det svårt att delta i om det hållits i sommar. En annan landslagsspelare som också kan se fram emot ett OS nu är Jamina Roberts, som beräknas bli mamma i augusti.

Men det är inte heller bara seriestarten i danska ligan som Johanna Bundsen ser fram emot i närtid, det finns även ett mästerskap som lockar i vinter, EM i Norge och Danmark i december.

– Det hade varit fantastiskt kul. Sedan får vi se hur kroppen reagerar på att komma tillbaka, det var längesedan jag var på en handbollsplan. Men givetvis är det något jag verkligen skulle vilja spela. Sedan handlar det om att bli uttagen, avslutar hon till SVT Sport.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här