Vänsternian Lukas Nilsson är klar för danska storklubben Ålborg efter säsongen. 26-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med början i sommar.

Lukas Nilsson är ett välkänt ansikte i handbollssverige men har inte synts till i landslaget under Glenn Solbergs ledning. Den tidigare supertalangen gör dock fortsatt bra ifrån sig i världshandbollen på klubbsidan. Från och med nästa säsong kommer Ystad-pågen spela i danska storklubben Ålborg, där många storstjärnor återfinns.

Trots sin ringa ålder har Lukas redan presterat på hög internationell nivå med sju säsonger i tyska Bundesliga, gott om erfarenhet från Champions League och med det svenska landslaget. Vi har tidigare försökt få Lukas till Ålborg, så vi är naturligtvis glada att det nu har lyckats gå igenom och vi ser fram emot att vidareutveckla hans stora potential. Han är väldigt explosiv och har en otrolig kraft i sitt skott som vi får glädje av i Ålborg från och med nästa säsong”, säger den danska klubbens direktör Jan Larsen till klubbens hemsida.

I och med flytten lämnar nu Lukas Nilsson tyska Rhein-Neckar Löwen efter tre säsonger i Bundesliga-klubben sedan flytten från THW Kiel 2020. Kontraktet med Ålborg är skrivet på två år från och med säsongen 2023/24.


Kristianstad - Hammarby