Litauen är kvalificerade för herrarnas handbolls-EM i Slovakien och Ungern. Nu meddelas det dock att litauerna kan få tacka nej till EM-spel, på grund av bristande ekonomi inom förbundet.

Herrarnas EM startar den 13 januari och spelas i Slovakien och Ungern. Dit har alltså Litauen kvalificerat sig något överraskande, då man inte varit med i Europamästerskapen sedan 1998.

Men Litauen ser ut att ha fått ett rejält bakslag. Med bara drygt en månad kvar till EM så avslöjar Handball-World att Litauen kan behöva dra sig ur mästerskapet i januari. Litauens handbollförbund har förbrukat sin budget för året, och får inte in nya pengar från staten förrän i april nästa år.

”Det finns inget sätt att balansera årets utgifter med nästa års pengar”, säger det litauiska handbollförbundets generalsekreterare Miglius Astrauskas i ett uttalande enligt TT.

Litauen har dock fortsatt kontakt för att hitta lösningar på problemet, detta med externa lösningar med ekonomisk hjälp utifrån. Något beslut kring Litauens medverkande är ännu inte taget, men tiden håller på att rinna ut.

Litauen lottades in i samma grupp som Norge, Ryssland och värdnationen Slovakien i herrarnas EM, som spelas den 13-30 januari.


Savehof - Ystads IF
Kristianstad - Malmo