I samma veva som Herrlandslaget kommer att spela mot Polen i dubbla träningslandskamper så ska även Ligalandslaget göra detsamma. Till samlingen har Dennis Sandberg nu tagit ut sin trupp.

I tisdags presenterade förbundskapten Glenn Solberg sin trupp till landslagets landskamper mot Polen. Nu har även Ligalandslagets förbundskapten Dennis Sandberg gjort detsamma.

Istället för matcher på hemmaplan, som herrlandslaget ska spela, så får Ligalandslaget åka till Polen och möta deras motsvarighet. Dennis Sandberg är nöjd med den trupp som ska möta Polens ligalandslag.

– Det är ett väldigt bra lag med en del spelare som knackar på A-landslagsdörren redan nu och många som har chans att göra det framöver, säger han till Handbollslandslagets hemsida och fortsätter:

– Jag tycker att framtiden för svensk handboll ser väldigt ljus ut och det finns ett stort urval av oerhört duktiga spelare. Det här laget håller väldigt hög klass och spelare som Alfred Jönsson och Oskar Sunnefeldt kan bidra med sin erfarenhet och mästerskapsrutin, liksom flera andra som spelar i Frankrike, Tyskland och Danmark.

Ligalandslagets spelschema:

5 november 17.00: Polen–Sverige
6 november 17.00: Polen–Sverige

Truppen för Ligalandslaget:

Målvakter:
Josip Cavar, TTH Holstebro
Alexander Lindén, HK Aranäs

Vänstersex:
Axel Andersson, Lugi HF
Viktor Hallén, IFK Skövde

Mittsex: 
Ludvig Jurmala Åström, IFK Kristianstad
Adam Nyfjäll, HSG Wetzlar

Högersex: 
Hampus Olsson, HC Erlangen
Albin Selin, IFK Kristianstad

Vänsternio: 
William Bogojevic, Bjerringbro-Silkeborg Håndbold
Karl Wallinius, Montpellier HB
Alfred Jönsson, Skjern Håndbold

Mittnio:
Oskar Sunnefeldt, SC DHFK Leipzig
Ludvig Hallbäck, Bjerringbro-Silkeborg Håndbold

Högernio:
Andreas Lang, Sønderjyske Håndbold
Erik Persson, Eskilstuna Guif