Sveriges ligalandslag på damsidan möter Norges Rekruttlandslag i månadsskiftet. Inför matcherna I Karlskrona har Tomas Axnér och Jesper Östlund tagit ut den svenska truppen.

Under torsdagen presenterades Ligalandslagets trupp till landskamperna den 29 februari och 1 mars mot Norges motsvarighet. Matcherna spelas i Karlskrona där Sverige ställer upp med ett vasst gäng med många spelare som har mycket erfarenhet i inte minst Jessica Ryde och Carin Strömberg som båda ställer upp för Ligalandslaget när man inte finns med i A-landslagets kvaltrupp.

– Jag tycker att vi har en väldigt fin bredd i svensk handboll när vi kan ställa upp med ett så här starkt ligalandslag. Det finns rutin i den här truppen med många spelare som har kvalitéer för att slåss om platserna i damlandslaget och vi har också flera unga spelare som jag är övertygad om att vi kommer att få se på högsta nivån framöver, säger förbundskapten Jesper Östlund till Handbollslandslagets hemsida.

Utöver Carin Strömberg finns en VM-spelare i form av Daniela de Jong i truppen, som ersattes av just Strömberg efter en handskada under VM. Noterbart är även att Clara Lerby och Jennifer Johansson är en del av EM-kvaltruppen men man kommer att spela en match var med vardera landslag.

Spelschema

29 februari
Sverige – Norge

1 mars
Sverige – Norge

Truppen

Målvakter
Sofie Börjesson, Vipers Kristiansand
Jessica Ryde, Nantes

Vänstersexor
Linn Hansson, Önnereds HK
Clara Lerby, Ålborg
Jennifer Johansson, Skuru IK

Mittsexor
Vilma Matthijs Holmberg, Thüringer HC
Olivia Löfqvist, Storhamar
Alma Skretting, H65 Höör

Högersexor
Clara Petersson Bergsten, Skuru IK
Ida Sembe, IK Sävehof

Vänsternior
Isabelle Andersson, BBM Bietigheim
Charité Mumbongo, Viborg HK

Mittnior
Carin Strömberg, Nantes
Daniela de Jong, Ramnicu Valcea
Emma Nuhanovic, H65 Höör

Högernior
Sara Johansson, Skara HF
Malin Sandberg, ESBF Besancon