Tyskland var redan klart för semifinal mot Danmark inför Huvudrundans sista match mot Kroatien. Då stötte man på Kroatiens unge målvakt Dominik Kuzmanovic som bidrog till en kroatisk seger med 30-24.

Den allra sista gruppspelsmatchen i Huvudrundan spelades under onsdagskvällen mellan hemmanationen Tyskland och jumbon i Grupp 1: Kroatien. Tyskland var redan klara grupptvåor inför mötet och matchen betydde därmed inte något för tabelläget. Men det var två stolta nationer och två stolta lag inför fulla läktare i Köln, och en handbollsmatch skulle ändå spelas.

Efter en jämn och målrik första halvlek ledde Tyskland med 13-14 efter en stark avslutning på halvleken framför allt. Dominik Kuzmanovic gjorde en toppmatch i det kroatiska målet och var inte direkt sämre i andra halvlek när han gav sitt Kroatien möjligheten att gå upp i ledning efter dryga kvarten spelad. Den kroatiska målvakten stod för 22 räddningar för att ge sitt Kroatien chansen att gå till seger.

Kroatien avslutade med flaggan i topp och vann den sista matchen med 30-24, trots det slutar man sist i Grupp 1. Tyskland får borsta av sig förlusten och sikta på EM-semifinal mot Danmark på fredag.

Sedan innan matchen stod det klart att Tyskland får Danmark i semifinal då Tyskland slutar tvåa i Grupp 1 och Danmark etta i Grupp 2. Sverige får å sin sida möta Frankrike, något som stått klart sedan i helgen.

Semifinalerna i handbolls-EM 2024

Tiderna offentliggjordes under onsdagskvällen av EHF (Europeiska Handbollförbundet).

Fredag 26 januari

Sverige – Frankrike
17:45

Danmark – Tyskland
20:30


Kristianstad - Hammarby