Sveriges damlandslag kommer att ställas mot Tjeckien i dubbla landskamper inför EM 2022. Landskamperna spelas på svensk mark i slutet av oktober.

I början av november kastas damernas Europamästerskap igång där Sverige spelar sitt gruppspel i slovenska Celje. Inför avresan mot Slovenien kommer damlandslaget ladda upp på svensk mark, med läger i Karlskrona. Sedan tidigare är det dessutom klart att man ska spela landskamper i Kalmar och Karlskrona, och nu har Sverige gjort klart med motstånd.

Sverige kommer ta emot Tjeckien den 26 oktober i Kalmar (Hatstore Arena) och sedan spela returmatch i Karlskrona (Brinova Arena) den 28 oktober. Dessa matcher blir alltså genrep inför EM-premiären mot Serbien den 4 november.

– Ett dubbelmöte mot Tjeckien inför EM blir ett bra genrep för oss inför mästerskapet. Det är en europeisk nation som är på väg upp på damsidan med flertalet spännande spelare med Marketa Jerabkova i spetsen som blev MVP när Vipers Kristiansand vann Champions League i våras, säger förbundskapten Tomas Axnér till Handbollslandslagets hemsida.

Uppladdningen

26 oktober:
Sverige – Tjeckien
(Hatstore Arena, Kalmar)

 28 oktober:
Sverige – Tjeckien
(Brinova Arena, Karlskrona)