Unibet

Sverige kommer att arrangera EM 2026 för herrar samt 2028 för damer. Detta gör man tillsammans med Danmark och Norge, något som blev klart på Europeiska Handbollförbundets kongress.

För en månad sen så rapporterades det om att Sverige tillsammans med Danmark och Norge var stora favoriter till att få anordna Europamästerskapen 2026 och 2028. Och nu står det alltså klart.

De tre skandinaviska länderna kommer tillsammans att stå värd för herrarnas EM 2026 och damernas EM 2028. I och med att Sverige nu redan ska vara med och arrangera VM 2023 för herrar, tillsammans med Polen, samt VM 2023 för damer, tillsammans med just Norge och Danmark, så kommer det bli ett välfyllt decennium handbollsmässigt på svensk mark.

EM för herrar 2026 kommer att spelas under januari månad 2026 där Sverige har två inledande gruppspel, Danmark och Norge likaså. Mellanrundan spelas sedan i Sverige och i Danmark innan finalspelet endast spelas på dansk mark. De två tänkta värdstäderna för svensk del är Malmö och Kristianstad.

När EM 2028 spelas, så kommer Sverige ”bara” arrangera ett inledande gruppspel som det ser ut nu. Mellanrundan spelas sedan i Danmark och Norge och till slut så spelas hela finalspelet i Norge.

Så spelas EM 2026:

15 januari–1 februari 2026

Gruppspel:
Malmö/Kristianstad
Herning/Köpenhamn
Århus/Kolding
Stavanger/Oslo
Bergen/Trondheim

Mellanrunda:
En grupp i Malmö/Kristianstad. En grupp i Herning/Köpenhamn.

Finalspel:
Spelas i Herning eller Köpenhamn.

Så spelas EM 2028:

30 november–17 december 2028

Gruppspel:
Göteborg/Helsingborg
Herning/Köpenhamn
Århus/Kolding
Stavanger/Oslo-Baerum
Bergen/Trondheim

Huvudrunda:
En grupp i Herning/Köpenhamn och en grupp i Oslo-Baerum.

Finalspel:
I Norge