Foto: Bildbyrån


Annons: ⇢ William Hill - Få 100 kr som freebet när du sätter in 200 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Tanken var att Norge och Danmark skulle dela på värdskapet under damernas Handbolls-EM i december. Men på grund av den rådande situationen kring covid-19 så meddelar norska handbollsförbundet att det inte går att arrangera mästerskapet i Norge och därmed har nationen dragit sig ur som värdnation. Det jobbas nu på att Danmark ska ta över hela mästerskapet och att turneringen ska spelas i de två danska städerna Herning och Kolding.

– Det är med tungt hjärta vi måste erkänna att det inte är möjligt, säger Kåre Geir Lio som är president i det norska handbollsförbundet.

Anledningen till att Norge inte kan arrangera mästerskapet är på grund av de norska hälsovårdsmyndigheternas och de politiska myndigheternas tydliga krav och önskemål till följd av covid-19 pandemin.

Danmark har meddelat att man är beredda att ta över hela turneringen och att matcherna som skulle ha spelats i Norge istället spelats i danska Kolding. Förslaget som diskuteras är att turneringen ska avgöras de två danska städerna Herning och Kolding.

Men ännu har inget officiellt beslut fattats om hur upplägget för damernas handbolls-EM som börjar den 3:e december ska se ut.