En viktig förlängning för Damlandslaget är på plats. Assisterande förbundskapten Johanna Wiberg har förlängt kontraktet för tre år framöver.

Den svenska förbundskaptensduon sedan 2020 har varit framgångsrik med Tomas Axnér som förbundskapten och Johanna Wiberg som hans högra hand på tränarbänken. Efter att Axnér förlängde sitt kontrakt i mars månad är det nu dags för Wiberg att göra detsamma. Duon kommer att kampera ihop till sommaren 2026 om man väljer att fullfölja sitt kontrakt.

– Damlandslaget har haft en väldigt fin utveckling under Tomas och Johanna och har aldrig tidigare visat sådan stabilitet i toppen. Vi siktar på att stanna i toppen och vara med och slåss om medaljerna framöver och det tror vi att vi kan göra med kontinuiteten i ledarstaben, säger landslagschefen Hanna Fogelström till Handbollslandslagets hemsida.

Johanna Wiberg är tidigare försvarsgeneral för damlandslaget och lade ner sin landslagskarriär efter OS 2012. Sedan 2020 har hon dock varit assisterande förbundskapten och detta med den äran. Landslaget har under Axnér och Wibergs ledning haft goda resultat under de tre senaste mästerskapen med en fjärdeplats och två femteplatser.

– Vi har lärt känna varandra, hittat en struktur som vi fungerar och tydliga roller. Vi tycker båda att det är fantastiskt roligt att jobba med det här landslaget, säger Johanna Wiberg till Handbollslandslagets hemsida.

För landslaget väntar EM-kval mot Färöarna och Luxemburg i oktober som närmsta uppdrag, sedan väntar VM i Sverige, Danmark och Norge i december.