Avgörandena i handbolls-EM är i full gång och i grupp C möttes idag Montenegro och Island i en match som skulle visas bli en jämn kamp. 

Det var med några knappa sekunder som Island hann med att göra ett sista mål och avgöra matchen som spelades mot Montenegro under kvällen. Vinsten med 31-30 placerar Island i toppen av sin grupp och ett steg närmare att gå vidare till huvudrundan. 

Island ledde hela matchen igenom fram tills slutminuterna när Montenegro hade ledningen med några minuter kvar. Men med två montenegrinska utvisningar fick Island chansen att avgöra matchen, vilket man gjorde. Matchens sista avslut kom dock från Montenegro, ett avslut som Islands rutinerade målvakt Björgvin Pall Gustavsson räddade för att ge Island tre poäng i Grupp C.

Montenegro var dystra efter förlusten då man inte kan nå Huvudrundan med sina noll poäng i den tajta gruppen. Island har å sin sida tre poäng, trots att man vid två tillfällen varit nära att förlora alla poäng. I samma grupp återfinns Serbien och Ungern.

Montenegro – Island 30-31 (15-17, 15-14)


Kristianstad - Hammarby