Viaplay och NENT Group meddelar en ny rekrytering till deras expert-team under EM 2022. Sveriges tidigare fixstjärna Isabelle ”Bella” Gulldén kommer att agera expert i Viaplay-studion under höstens EM.

Sverige kan bli klart för EM 2022 i Montenegro, Slovenien och Nordmakedonien några veckor. Med en god chans att ta sig till mästerskapet som spelas i november så kan förhoppningsvis många svenskar se fram emot en härlig handbollshöst.

Europamästerskapet 2022 sänds av Viaplay som tagit över mycket av handbollsmästerskapen framöver. Viaplay ägs av NENT Group som använder streamingtjänsten samt TV3 och TV6 för att sända mästerskapen.

Till höstens EM så har nu NENT Group presenterat ett nyförvärv. Som expert i studion kommer Isabelle ”Bella” Gulldén att finnas. ”Bella” avslutade sin landslagskarriär för drygt två år sedan men är fortsatt aktiv inom klubbhandbollen där hon ska representera Lugi nästa säsong. Hon beskrivs ofta som en av de bästa handbollsspelarna i världen under 2010-talet. Och nu ska hon bidra med sin erfarenhet och expertis under november månads EM, där Sverige förhoppningsvis deltar.

– Man har olika sätt att se på handboll, och jag kommer förhoppningsvis kunna förmedla vad jag ser främst från ett spelförarperspektiv, säger Gulldén i NENT Groups pressmeddelande.

NENT Groups ledning är nöjda med rekryteringen som kommer att innebära att en av Sveriges största handbollsspelare i modern tid kommer att finnas med som expert under EM.

– Bella Gulldén är den största spelaren vi haft i Sverige, det hon gett sporten hoppas vi nu kunna fortsätta ge till tittarna i form av hennes kunskap och expertis. Vi har riktigt spännande handbollsår framför oss där Bella Gulldén kommer kunna höja våra sändningar ytterligare, säger Lotta Folcker, sportchef för NENT Group Sverige i pressmeddelandet.

Isabelle Gulldén kommer att börja sin resa som expert redan under våren med Champions League som första äventyr. Där kommer hon att vara expertkommentator under matcher först och främst.