Foto: Bildbyrån


Annons: ⇢ 888sport - Få 100 kr bonus på din första insättning!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Sveriges EM-match mot Frankrike ikväll blev Isabelle Gulldéns sista match i den svenska landslagströjan. I ett pressmeddelande som handbollsförbundet skickade ut mitt under brinnande match meddelades att Isabelle Gulldén avslutar sin landslagskarriär. 

Sveriges största handbollsspelare på damsidan väljer att avsluta sin landslagskarriär.

Efter 15 internationella mästerskap, 224 A-landskamper och över 840 mål för Sverige är det färdigspelat i landslaget för Bella Gulldén.

– Jag är oerhört stolt över att ha fått representera Sverige så många gånger och för alla härliga minnen det gett mig, säger hon i pressmeddelandet.

Bella Gulldén har varit med och bidragit till Sveriges hittills enda två medaljer som tagits på damsidan under EM 2010 och EM 2014.

EM 2014 blev även Gulldén utsedd till hela turneringens bästa spelare.

Bella Gulldén är även den svenska damhandbollsspelare som blivit utsedd till Sveriges bästa handbollsspelare flest gånger.

– Jag har under flera år haft problem med min fot och det har gjort att jag inte har kunnat prestera på den nivå jag varit på tidigare. Det har jag fått acceptera och förlika mig med och det här är ett beslut som jag har kunnat tänka igenom under en lång period. Kroppen håller helt enkelt inte för en OS-satsning med allt vad det innebär, säger Bella Gulldén i pressmeddelandet från handbollsförbundet.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här