Sveriges damlandslag ska spela två genrep inför EM mot Tjeckien den 28 oktober och 30 oktober. Nedan ger vi er förutsättningarna inför denna samling.

I början av oktober tog förbundskapten Tomas Axnér ut en preliminär EM-trupp. Landslagstruppen ska spela dubbla landskamper mot Tjeckien på svensk mark i slutet av denna vecka. Efter detta kommer förbundskapten Axnér att ta bort tre spelare från truppen och meddela den officiella EM-truppen den 31 oktober.

För många spelare blir det viktiga landskamper inför det officiella truppsläppet medan andra är gjutna i den svenska truppen. Sverige kommer att ha sin samling i Karlskrona med början den 26 oktober. Med ett par träningsdagar väntar sedan landskamp mot Tjeckien den 28 oktober i Kalmar.

Den 30 oktober väntar till sist det absoluta genrepet inför EM där Tjeckien väntar igen, men denna gång i Blekinge och Karlskrona. Dagen därpå kommer alltså Tomas Axnér att presentera den slutgiltiga truppen till handbolls-EM 2022 i Slovenien, Nordmakedonien och Montenegro.

Sveriges genrep

28 oktober:
Sverige – Tjeckien (Hatstore Arena, Kalmar)
18:15

30 oktober:
Sverige – Tjeckien (Brinova Arena, Karlskrona)
16:00