Sveriges damer ställs mot Ungern i handbolls-EM 2022. Matchen blir den andra i Huvudrundan, där Sverige behöver vinna för möjlighet om fortsatt avancemang. Nedan ger vi er förutsättningarna inför kvällens häftiga drabbning.

Ikväll spelar Sverige mot Ungern med avkast 20:30. Det svenska landslaget behöver vinna för att skapa sig ett bra utgångsläge inför den sista gruppomgången i Huvudrundan nu på onsdag. Ungern har historiskt sett ett bra landslag men har inte imponerat hittills under EM, även om man pressade Danmark senast. Sverige går in i drabbningen som favoriter till segern.

Trupper

Ungerns trupp till EM 2022.
Sveriges trupp till EM 2022.

Snackisar

Sverige har gjort en förändring i truppen där Linn Hansson ersatte Sara Johansson i truppen igår. En högernia ut och en vänstersexa in. Den snabbe Linn Hansson ska främst avlasta Elin Hansson på vänstersex när matchandet nu kan bli betydligt mer intensivt. Om Linn får plats i den svenska truppen till kvällens match (16 av 18 spelare registreras) blir det intressant att se hur Sverige kan utnyttja henne. Kontringsspelet kan bli viktigt ikväll då Blågult stundtals imponerade i det uppställda senast med nio mål på Jenny Carlson och sju på Linn Blohm bland annat. Med några extra baljor från Nathalie Hagman och firma Hansson/Hansson ikväll så kan Sverige rycka ifrån Ungern. Sverige helt klart favoriter i kvällens drabbning och ska på en bra dag vinna.

Var sänds matchen?

Sverige mot Ungern sänds i TV6 och i Viaplay. Sändningen startar 19:30 och matchen kastas igång måndagen den 14 november 20:30.

Nyckelspelare

Sverige:
Jenny Carlson
Nathalie Hagman

Ungern:
Viktoria Lukacs
Katrin Klujber

Möjlig svensk startsjua

Johanna Bundsen (målvakt)
Nathalie Hagman (högersexa)
Emma Lindqvist (högernia)
Jenny Carlson (mittnia)
Jamina Roberts (vänsternia)
Elin Hansson (vänstersexa)
Linn Blohm (mittsexa)

Sverige kan ha behov av Bundsens starka kastarm i kontringsspelet, och bör utnyttja den i första halvlek. Man har framför allt behov av en bra Johanna Bundsen in till de sista matcherna, då Jessica Ryde redan imponerat i turneringen. Två bra målvakter i form är A och O. Detta kan vara en perfekt tillställning för Bundsen att stärka sin form på.

Senaste möten

OS 2021:
Sverige – Ungern, 23-26

Landskamp 2020:
Sverige – Ungern, 31-25

Landskamp 2020:
Sverige – Ungern, 27-28

Resultat i EM

Sverige:
Sverige – Norge
25-27

Danmark-Sverige
25-23

Slovenien-Sverige
22-33

Sverige-Serbien
27-21

Ungern:
Danmark – Ungern
29-27

Ungern – Norge
22-32

Kroatien – Ungern
21-18

Ungern – Schweiz
33-28