Under förra veckan fortsatte damernas kval till EM i december och det svenska lagen hann här med två möten. Båda matcherna blev mot Serbien, som är lagets största konkurrent i gruppen.


Annons: ⇢ 888sport - Få 100 kr bonus på din första insättning!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Den första matchen ägde rum i onsdags och bjöd på en bra inledning. Vid halvtid hade svenskorna en ledning på 14–9, men ett stort tapp i de sista 30 minuterna gjorde att slutresultatet blev 23-30 till Serbien. Tre dagar senare stod lagen på plan igen, den här gången på svensk mark och med ett stort revansch-sug för de blågula. Detta var sjunde gången som lagen genom historien möttes och samtliga föreliggande möten har slutat till Serbisk favör. Den här gången blev det dock annorlunda, då Sverige i slutsekunderna kunde göra 31-30 och därmed ta hem mötet.

I de två andra kvalmatcherna i gruppen som spelades under veckan var det Makedonien som besegrade Färöarna med 22-15 respektive 28-24.

Laget placerar sig just nu två i gruppen efter Serbien som har en fyra poängs bättre målskillnad i försprång. I månadsskiftet maj-juni avslutas kvalet och Sverige möter då Färöarna och Makedonien på nytt. Sina tidigare matcher mot dessa lag har man vunnit med rejäl marginal, så här finns det en möjlighet att inte bara knipa poäng, utan även öka på sin målskillnad in i slutet. Dock krävs det ganska mycket för att laget ska gå miste om en EM-plats, då samtliga gruppvinnare och grupptvåor får delta i mästerskapet.