Sveriges herrlandslag ska försvara EM-guldet i Tyskland i januari 2024. Då väljer Handbollslandslaget att lägga landslagets förberedelser i Ängelholm och Jönköping.

Det har varit handbollsfeber i Sverige under åren sedan Sveriges herrlandslag knep EM-guldet för ett och ett halvt år sedan. Till Europamästerskapet 2024 är Blågult direktkvalificerade som regerande Europamästare där man ställs mot Bosnien & Hercegovina, Georgien och Nederländerna i tyska Mannheim i gruppspelet.

Inför EM 2024 i Tyskland har nu Handbollslandslaget beslutat att lägga den svenska basen i Ängelholm där Sverige spelar EM-genrepet i Catena Arena den 7 januari. Sverige kommer att tillbringa en dryg vecka i Ängelholm för EM-förberedelser och har dessutom en inplanerad landskamp i Jönköping den 5 januari.

– Det ska bli oerhört inspirerande att åka till Tyskland som regerande europamästare och det är inte bara EM-medaljer som står på spel utan även en direktplats till OS. Vi kommer att göra allt vi kan för att vara med och slåss om den och vi är glada att kunna förbereda oss på hemmaplan där vi vet att vi får de bästa förutsättningarna, säger förbundskapten Glenn Solberg till Handbollslandslagets hemsida.

Sverige har i skrivande stund inte spikat något motstånd i januari månad där man alltså spelar i Jönköping och Husqvarna Garden den 5 januari och sedan Catena Arena i Ängelholm den 7 januari. Sedan tidigare är det dock klart att Sverige spelar en landskamp mot Ukraina den 2 november, på Stiga Sports Arena i Eskilstuna.