Glenn Solberg har tagit ut Herrlandslagets trupp till EHF Euro Cup mot Tyskland och Danmark i oktober månad. En trupp på 18 spelare plus två utvecklingsspelare.

EHF Euro Cup ska spelas emellan Sverige, Tyskland, Danmark och Sverige under EM-kvalets gång, då länderna är direktkvalificerade för EM 2024. Länderna ska alltså spela lite landskamper mot varandra i en fyrnationsturnering till och med april nästa år.

Sveriges första läger och landskamper blir nu i oktober då man ställs mot Tyskland på bortaplan den 13 oktober för att sedan möta Danmark på hemmaplan den 16 oktober, i Göteborg.

Under tisdagen tog förbundskapten Glenn Solberg ut sin trupp till matcherna. En trupp som innehåller spelare som på ett eller annat sätt var med och tog EM-guld senast.

Truppen innehåller 18 spelare plus två unga utvecklingsspelare i form av IK Sävehofs 20-åring Felix Möller samt Önnereds 18-åring Pelle Segertoft.

Målvakten Mikael Appelgren var först uttagen i truppen, och såg ut att göra landslagscomeback efter två års frånvaro. I ett sent skede lämnade dock ”Äpplet” återbud, på grund av hög belastning, och ersattes av Tobias Thulin.

– Mikael har haft en hög belastning sedan han kom tillbaka och behöver mer tid för att ta hand om kroppen. Vi har därför valt att kalla in Tobias Thulin som fått en väldigt fin start i Danmark med flera fina insatser i Champions League, säger förbundskaptenen Glenn Solberg till Handbollslandslagets hemsida i samband med beskedet.

Även lagkapten Andreas Palicka tvingades till ett sent återbud och ersattes i sin tur av Peter Johannesson.

Spelschema

13 oktober:
Tyskland – Sverige (SAP Arena, Mannheim)
19:00

16 oktober:
Sverige – Danmark (Scandinavium, Göteborg)
16:00

Truppen

Målvakter
Peter Johannesson, Bergischer HC
Tobias Thulin, GOG
Fabian Norsten, VFL Gummersbach

Vänstersex
Hampus Wanne, FC Barcelona
Lucas Pellas, Montpellier

Mittsex
Max Darj, Füchse Berlin
Fredric Pettersson, Fenix Toulouse
Oscar Bergendahl, TVB Stuttgart

Högersex
Niclas Ekberg, THW Kiel
Daniel Pettersson, SC Magdeburg

Vänsternio
Jonathan Carlsbogård, FC Barcelona
Karl Wallinius, THW Kiel
Eric Johansson, THW Kiel

Mittnio
Felix Claar, Ålborg
Jim Gottfridsson, Flensburg-Handewitt

Högernio
Albin Lagergren, Rhein-Neckar Löwen
Linus Persson, Nantes
Lukas Sandell, Ålborg

Utvecklingsspelare
Felix Möller, IK Sävehof (mittsex)
Pelle Segertoft, Önnereds HK (vänsternio)