Glenn Solberg har tagit ut Herrlandslagets trupp till EHF Euro Cup mot Tyskland och Danmark i oktober månad. I truppen finns comebackande Mikael Appelgren.

EHF Euro Cup ska spelas emellan Sverige, Tyskland, Danmark och Sverige under EM-kvalets gång, då länderna är direktkvalificerade för EM 2024. Länderna ska alltså spela lite landskamper mot varandra i en fyrnationsturnering till och med april nästa år.

Sveriges första läger och landskamper blir nu i oktober då man ställs mot Tyskland på bortaplan den 13 oktober för att sedan möta Danmark på hemmaplan den 16 oktober, i Göteborg.

Annons: ⇢ ComeOn - Få upp till 750 kr i bonus

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Under tisdagen tog förbundskapten Glenn Solberg ut sin trupp till matcherna. En trupp som innehåller spelare som på ett eller annat sätt var med och tog EM-guld senast, förutom ett undantag. Målvakten Mikael Appelgren har inte spelat en landskamp sedan början av 2020 på grund av skadeproblem men finns nu tillbaka i truppen och förstärker målvaktssidan.

– Under hela min skadeperiod har landslaget varit en drivkraft, jag har siktat på att komma tillbaka dit. Jag gläds jättemycket åt att det gått så bra med både VM-silver och EM-guld och det är klart att det har varit frustrerande att inte ha kunnat vara med, men jag hoppas att jag kan få vara med och bidra till att vi slåss om medaljerna även i kommande mästerskap, säger 32-åringen till Handbollslandslagets hemsida.

Förbundskapten Glenn Solberg är också nöjd med att kunna förstärka målvaktssidan, där Peter Johanneson, Mikael Aggefors och Tobias Thulin varit en del tidigare, men där nu Appelgren och Fabian Norsten kompletterar Andreas Palicka.

– Det är fantastiskt att kunna ta ut “Äpplet” i landslaget. Alla vet vilken högstanivå han har och han har arbetat hårt för att ta sig tillbaka till landslaget.

Truppen innehåller 18 spelare plus två unga utvecklingsspelare i form av IK Sävehofs 20-åring Felix Möller samt Önnereds 18-åring Pelle Segertoft.

Spelschema

13 oktober:
Tyskland – Sverige (SAP Arena, Mannheim)
19:00

16 oktober:
Sverige – Danmark (Scandinavium, Göteborg)
16:00

Truppen

Målvakter
Andreas Palicka, PSG
Mikael Appelgren, Rhein-Neckar Löwen
Fabian Norsten, VFL Gummersbach

Vänstersex
Hampus Wanne, FC Barcelona
Lucas Pellas, Montpellier

Mittsex
Max Darj, Füchse Berlin
Fredric Pettersson, Fenix Toulouse
Oscar Bergendahl, TVB Stuttgart

Högersex
Niclas Ekberg, THW Kiel
Daniel Pettersson, SC Magdeburg

Vänsternio
Jonathan Carlsbogård, FC Barcelona
Karl Wallinius, THW Kiel
Eric Johansson, THW Kiel

Mittnio
Felix Claar, Ålborg
Jim Gottfridsson, Flensburg-Handewitt

Högernio
Albin Lagergren, Rhein-Neckar Löwen
Linus Persson, Nantes
Lukas Sandell, Ålborg

Utvecklingsspelare
Felix Möller, IK Sävehof (mittsex)
Pelle Segertoft, Önnereds HK (vänsternio)