Sveriges U20-herrar ska spela EM i Portugal i sommar. Dit har nu grupperna lottats, där Sverige får en tuff grupp redan i den första rundan.

Landslaget med spelare födda 2002 och 2003 har haft ett par tuffa år bakom sig med inställda mästerskap (U18-EM och U19-VM). Men detta landslag fick spela U19-EM i somras där man slog till med en sjundeplats. Nu väntar nya mästerskap för landslaget när man har blivit ett U20-landslag. EM i Portugal väntar i juli, dit grupperna nu är lottade.

U20-landslaget leds av Dennis Sandberg och kommer nu att ställas mot tre tuffa motståndare i sommarens mästerskap. Sverige ställs mot silvermedaljören från U19-EM, Kroatien, samt Frankrike och Montenegro. En tuff grupp för Sverige, även om Frankrike ”bara” hamnade tia i U19-EM i somras och Montenegro ej deltog.

– Kroatien var i final förra året (U19-EM, reds anm.) och är förstås ett väldigt bra lag och det är Frankrike också. De hamnade i en tuff grupp då och är bättre än vad tiondeplatsen förra året visar, säger Sveriges förbundskapten Dennis Sandberg till Handbollslandslagets hemsida.

16 länder deltar i U20-EM i Portugal, som kommer att spelas i staden Porto mellan 7-17 juli.

Grupperna till U20-EM

Grupp A:
Spanien
Portugal
Polen
Norge

Grupp B:
Slovenien
Danmark
Ungern
Färöarna

Grupp C:
Kroatien
Sverige
Frankrike
Montenegro

Grupp D:
Tyskland
Island
Italien
Serbien