Grupperna till Europamästerskapet för damer 2022 är lottat. Turneringen spelas i Slovenien, Nordmakedonien och Montenegro den 4-20 november i år. Sverige hamnar i en tuff grupp tillsammans med värdnationen Slovenien och grannlandet Danmark bland annat.

Under torsdagskvällen så lottade Europeiska Handbollförbundet fram de grupper som ska forma EM 2022 på damsidan. 16 lag deltar i mästerskapet där alla lag delas upp i fyra grupper om fyra för att inleda turneringen.

Nu har grupperna blivit formade efter lottningen. Det var sedan tidigare klart att Sverige skulle lottas in i Grupp B eller Grupp C då man tillhörde samma seedningspott som Ungern och Montenegro som sedan tidigare hade tilldelats platser i Grupp A respektive Grupp D per automatik.

Sverige kan ju fullborda ett fantastisk handbollsår 2022 med medalj i mästerskapet, då herrlandslaget som bekant vann EM-guld 2022, i Slovakien och Ungern. Början på resan startar i Grupp B mot Slovenien, Serbien och Danmark. Sverige spelar sin grupp i slovenska Celje. Noterbart är att Sveriges grupp (Grupp B) slås ihop med Grupp A i huvudrundan, alltså den runda som är efter det inledande gruppspelet.

Lottningen till damernas EM 2022

Grupp A: (Ljubljana)
Norge
Ungern
Kroatien
Schweiz

Grupp B: (Celje)
Danmark
Sverige
Slovenien
Serbien

Grupp C: (Skopje)
Frankrike
Nederländerna
Nordmakedonien
Rumänien

Grupp D: (Podgorica)
Polen
Montenegro
Tyskland
Spanien


Savehof - Ystads IF
Kristianstad - Malmo