Foto: Bildbyrån

I skrivande stund har vi ett brinnande världsmästerskap för damerna. Samtidigt jobbar det Svenska Handbollslandslaget och Handbolls-EM på, genom att inleda ett klimatsmart samarbete. Det handlar nämligen om handbollsvatten i klimatsmarta kartongförpackningar – åtminstone som första steg.
– Hållbarhet är en viktig del av vår strategi, säger Stefan Lövgren till handbollslandslagets officiella hemsida.

Det Svenska Handbollslandslaget tänker på framtiden och rustar upp med miljön i tankarna. Man vill nämligen lyfta upp frågorna kring hållbarhet och vara bidragande i ett sådant arbete. Därför har Svensk Handboll valt att inleda ett samarbete med Tetra Pak, genom dotterbolaget Handbolls-EM 2020 samt det Svenska Handbollslandslaget. Grundtanken med detta är att få med andra aktörer på samma spår.

– Hållbarhet är en viktig del av vår strategi. Det är både spännande och stimulerande att arbeta för mer hållbara sportevenemang, tillsammans med ett svenskt företag som Tetra Pak, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget, till den officiella hemsidan.

Första steget är den nya förpackningen för handbollsvattnet. Den är producerad på ett hållbart kartongmaterial. Detta ska vara ett typexempel på hur gemene man kan göra små  enklare val, som faktiskt gynnar hållbarheten på lång sikt.

Tetra Pak, som man valt att inleda ett samarbete med, är ett stort och namnkunnigt företag inom process- och förpackningslösningar. Företaget samarbetar nära med sina kunder och arbetar på ett nytänkande vis.

Berit Hoffmann är Marketing Director på företaget och tycker att samarbetet är spännande.

– Vårt samarbete med handbollslandslaget är en spännande möjlighet för oss att lyfta viktiga frågor kring hållbarhet i partnerskap med en inflytelserik organisation och nå en bred målgrupp. Vi utvecklar framtidens hållbara förpackningar och gör det goda valet enkelt för konsumenter, säger Berit Hoffmann till handbollslandslagets officiella hemsida.

Avslutningsvis menar vd:n för Handbolls-EM 2020, Krister Bergström, att detta blir ett första steg mot hållbarhet inom sporen.

– Kommande Handbolls-EM i januari blir ett avstamp för hur svensk handboll ska utvecklas avseende hållbarhet. Vårt samarbete med Tetra Pak är sanktionerat även av Europeiska Handbollsförbundet. Nu tar vi första steget att verka för mindre användning av plastflaskor inom handbollen, säger Krister Bergström till Svenska Handbollslandslagets webbsida.

Gabriel Melke


Savehof - Ystads IF
Kristianstad - Malmo