Slovenien tog en fin premiärseger i Grupp D mot debutanterna Färöarna. Slovenerna vann med 32-29 i Berlin. Parallellt vann dessutom Nederländerna och Portugal sina premiärer.

Under torsdagskvällen spelades tre matcher med start 18:00 där Färöarna och Slovenien blev en munsbit för handbollspubliken med drygt 5000 färöingar på plats i Berlin för att stötta sitt unga och talangfulla landslag i EM-premiären. Den första halvleken var jämn och spännande där Färöarna var frejdiga framåt mot ett Slovenien som får klara sig utan Blaz Janc och Domen Makuc i detta EM.

Efter 30 minuter i Berlin stod det 13-13 i Berlin och det var helt jämnt mellan lagen. Till andra halvlek fick Färöarna in ett par snabba mål för att ha ledningen fem minuter in i halvleken. Men efter Färöarnas fina inledning vände Slovenien på allting. Efter två snabba vändningsmål tog Slovenien över matchen helt och hållet och utökade sin ledning flera gånger under en period i mitten av halvleken.

Det blev till slut en seger för favoriterna från Slovenien där slutsiffrorna skrevs till 32-29 i Berlin, detta trots att färöingarna spelade upp sig under matchens tio sista minuter. Färöarna, som gör sitt första mästerskap någonsin, fick därmed aldrig någon drömpremiär av Europamästerskapet även om man spelmässigt stod upp bra mot ett historiskt starkt landslag som Slovenien. Den tidigare Sävehof-spelaren Elias Ellefsen á Skipagötu stod för nio mål och åtta assist för Färöarna i förlusten.

Parallellt spelades två matcher i EM där Portugal besegrade Grekland med 31-24 i Grupp F och där Nederländerna besegrade Georgien med 34-29 i Sveriges grupp (Grupp E).