Frankrike tog en stabil och välförtjänt premiärseger i handbolls-EM 2024. Fransmännen besegrade Nordmakedonien med tio bollar i Grupp A. 

Under onsdagen den 10 januari 2024 kastades handbolls-EM 2024 igång i Tyskland. I Grupp A fick Frankrike och Nordmakedonien rivstarta i Düsseldorf där drygt 53 000 åskådare (!) tog emot i fotbollsarenan Merkur Spiel-Arena. Frankrike var stora favoriter i matchen och pallade för trycket redan i premiären.

Den första halvleken var jämn lagen emellan där ett Nordmakedonien, i en generationsväxling, stod upp bra mot fransmännen där man dessutom hade ledningen i delar av den första halvleken, efter en första kvart där det endast vid två tillfällen skiljde två mål mellan lagen vid en varsin tvåmålsledning. Men under andra delen kopplade Frankrike ett grepp av halvleken och tog sig till andra halvlek med en fyramålsledning.

Försprånget in till andra halvlek utökade fransmännen tidigt med två snabba mål innan Nordmakedonien kom in i målprotokollet igen. Men ju längre halvleken led desto större blev gapet ner för Frankrike och en av förhandsfavoriterna till EM-guldet kunde gå ifrån och ta en enkel premiärseger med slutsiffrorna 39-29 till slut.

I samma grupp, Grupp A, spelar Tyskland och Schweiz mot varandra ikväll i en drabbning som startar 20:45 i Düsseldorf och som sänds på Viaplay och TV6.

Frankrike – Nordmakedonien, 39-29 (17-13, 22-16)