Sverige och Danmark må vara lagen som avancerar till semifinal, men detta innebär inte att det bara är dem som får spela vidare ifrån grupp 2. Läs mer om vad som väntar för Slovenien som intog tabellens tredjeplats.

Inför den sista omgången av matcher stod såväl Portugal som Slovenien på fyra poäng. Portugals möte med Nederländerna slutade i en delad poäng, vilket tog laget upp på en tillfällig tredjeplats med fem poäng. Men när Slovenien sedan lyckades skrälla och besegra Danmark, så var saken klar. Slovenien slutade precis som Sverige på sex poäng, men stannar trots detta på en tredjeplats i tabellen i och med att Sverige vann deras interna möte.

I matchen om femteplatsen, som är den enda placeringsmatchen att spelas i mästerskapet, kommer laget att ställas mot trean i grupp 1 som avgörs under onsdagskvällen. Det är alltså ännu inte klart vilket som blir det andra laget att nå denna match.

De lag som har möjligheten att ta sig hit är Tyskland, Ungern och Österrike, som alla har viktiga matcher framför sig. Både Tyskland och Österrike har matcher med gruppens bottenlag framför sig, samtidigt som Ungern ska göra allt för att ta poäng ifrån gruppettan Frankrike.

När spelas matchen om femteplatsen?

Placeringsmatchen inleder finalhelgen i Köln då den spelas kort innan den första semifinalen under fredagen. Tid för avkast är satt till 15:00 och mötet sänds i TV10 och går även att streama hos Viaplay.


Kristianstad - Hammarby