Norge tog två viktiga poäng mot Nederländerna. Efter en formidabel andra halvlek vände norrmännen och vann till slut med 35-32.

En typ av ödesmatch spelades under fredagskvällen när Norge och Nederländerna drabbade samman i Grupp 2. Inget av länderna hade poäng inför mötet och om det skulle finnas något hopp om semifinal behövdes en seger. Staffan Olssons Nederländerna började bäst och tog kommandot i första halvlek där man knöt till sig 16-18 till halvtidsvilan.

I andra halvlek skulle dock Jonas Willes Norge spela upp sig och hitta in med några snabba mål, när målvaktsspelet fungerade igen. Norrmännen hade vänt på steken efter första kvarten i andra halvlek där man hade en fyramålsledning efter att luften gått ur Nederländerna.

Målvakten Kristian Sæverås var en stor del i den norska vändningen där han storspelade i målet. Nederländerna höll i stunder på att ta sig tillbaka in i matchen men den norska effektiviteten var betydligt bättre dagen till ära. Efter 60 minuter handboll i Hamburg skrevs slutsiffrorna till 35-32 till norsk favör. Norge vann andra halvlek med fem bollar.

Norge har därmed tagit sina första två poäng i Huvudrundan medan Nederländerna ligger kvar på noll. Staffan Olssons Nederländerna har därmed med i praktiken inte chansen att nå semifinal i turneringen då man har fyra poäng att spela om och där Sverige, Danmark och Portugal i nuläget ligger på just fyra. Nederländerna har dessutom minus i inbördes möten mot både Sverige och Danmark. För Nederländerna återstår matcher mot Slovenien och Portugal i avslutningen medan Norge möter Danmark på söndag och Sverige på tisdag för att avsluta Huvudrundan.


Kristianstad - Hammarby