Kroatien tog en imponerande seger mot Spanien i inledningen av Grupp B. En stark offensiv bäddade för den kroatiska premiärsegern till slut där man vann med hela tio bollar till 39-29.

Den sena fredagskvällen bjöd på en häftig toppmatch direkt mellan Spanien och Kroatien i Grupp B och Mannheim. Spanien, som slutade tvåa bakom Sverige under EM 2022, var favoriter med sitt erfarna landslag. Detta dock mot ett spännande Kroatien på andra sidan. Det var också Kroatien som skulle stå starkast i tillställningen.

Kroatien hade ledningen med fyra bollar redan i halvtidspaus mot Spanien efter en målrik första halva där Kroatien aldrig släppte sin tidiga ledning någon gång under de första 30 minuterna. I andra halvlek imponerade Kroatien ännu mer både framåt och bakåt och gick ifrån Spanien med fyra snabba mål till en åttamålsledning, vilket bäddade för en mindre kroatisk skräll i premiärmatchen. Matchen slutade hela 39-29 till kroaterna. Kroatiens Ivan Martinovic och Mario Sostaric blev kroatiska matchhjältar med sju respektive åtta mål vardera.

I och med segern har Kroatien nu bäddat upp för ett bra gruppspel, i en grupp där Österrike och Rumänien återfinns. Tvåan från EM 2022, Spanien, får å sin sida kriga om viktiga poäng för att förbättra chanserna att nå Huvudrundan.

Parallellt vann Ungern mot Montenegro i en rysare i Grupp C.


Kristianstad - Hammarby