Hampus Olsson kan komma till spel i kvällens match mot Norge. Högersexan kallades in till landslaget igår och kan alltså kastas in i hetluften direkt.

Krisen på högersex-positionen har varit på tapeten för Sverige under EM. Först tvingades Daniel Pettersson in i karantän och ersattes av Valter Chrintz. Sedan tvingades Niclas Ekberg in i karantän och ersattes av Isak Persson. Den unga högersexan kom också in i två matcher och imponerade innan Handbollslandslaget meddelade att Persson fått en spricka i båtbenet i matchen mot Polen.

Det innebar att Valter Chrintz fick spela 60 minuter mot Tyskland senast. Men nu kan landslaget ha löst problematiken på högersex ännu en gång. Handbollslandslaget skickade in en förfrågan till Europeiska Handbollförbundet om att få ta med en spelare utanför bruttotruppen, i detta fall Hampus Olsson.

Och igår stod det klart att EHF godkände förfrågan och därmed är högersexan Hampus Olsson nu på plats i Bratislava. Handbollslandslaget meddelar nu att Hampus Olsson likt Jonathan Edvardsson är inskrivna i den svenska truppen. Exakt vilka 16 spelare som blir uttagna till matchtruppen presenteras drygt en timme innan avkast som är 20:30.

27-åringen Hampus Olsson är fostrad i IFK Trelleborg och spelar till vardags i den tyska klubben HC Erlangen. Han kommer att spela i tröja nummer 67 i landslaget, och har sedan tidigare inga landskamper på sitt konto.