Herrlandslagets förbundskapten Glenn Solberg kommer att dela sin förbundskaptenssyssla med ett jobb i Norge. Solberg kommer att assistera Robert Hedin i Fjellhammer.

Nej, det räcker inte med att ha hand om ett av världens mest framgångsrika landslag de senaste åren. Åtminstone inte om du frågar förbundskapten Glenn Solberg. Norrmannen har nämligen blivit presenterad som ny assisterande tränare i den norska klubben Fjellhammer. Den svenska förbundskaptenen kommer att finnas till hands för svensken Robert Hedin ett par dagar i veckan, för att komma ännu närmare handbollens dagliga verksamhet.

Glenn Solberg kommer att fortsätta som svensk förbundskapten men vill tillbaka till den dagliga verksamheten, där han ska vara med Fjellhammer i 1-2 träningar i veckan plus match.

– Min uppgift blir först och främst att hjälpa Robert som huvudtränare och vara ett stöd för honom. Men jag hoppas att jag kan bidra till att klubben fortsätter och utvecklas ytterligare. Först och främst finns det fina människor i klubben som gör det roligt att komma in och jobba med bra människor. Dessutom är det en spännande klubb, en klubb i utveckling. Och för min del som förbundskapten är det också utvecklande att kunna arbeta med handboll även i vardagen, säger Solberg till Fjellhammers hemsida.

Till norska TV2 förklarar Glenn Solberg att en del i beslutet är ensamheten emellan landslagssamlingar och saknaden av att möta människor i vardagen. Han förtydligar dessutom att om saker och ting kolliderar så går Sveriges landslag i första hand.