Det har inte stått klart kring Andreas Palickas fortsättning i landslaget. Men nu meddelar 35-åringen för Sportbladet att landslagskarriären fortsätter med sikte på EM i januari.


Annons: ⇢ 888sport - Få 100 kr bonus på din första insättning!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Efter uttåget ur de Olympiska Spelen i somras så ville inte lagkaptenen och landslagsmålvakten Andreas Palicka ge ett svar om sin framtid i Blågult. Men nu, med någon månads distans till OS så meddelar han att karriären i landslaget fortsätter.

Till Sportbladet så meddelar Palicka att han inte känner sig färdig med landslaget än, trots den tunga förlusten i OS senast. Efter OS så blev Andreas Palicka klar för PSG och övergången verkar ha motiverat honom till att fortsätta i landslaget också.

– Jag fick extrem motivation i och med att jag skrev på för PSG. Och jag är faktiskt bara 35 och känner att jag har mer att ge. Så länge landslaget vill ha mig framöver så står jag till förfogande – om kroppen säger att det är okej, säger han till Sportbladet.

Palicka var en stor del i att Sverige kom tvåa under VM i Egypten i vintras och har fått axla kaptensrollen i Glenn Solbergs landslag. Härnäst väntar ett Europamästerskap i Slovakien och Ungern i januari. Ett år senare så är det dags för VM på hemmaplan. Men den svenska målvakten vågar inte uttala sig om det blir spel då eller inte.

– Det är klart att det hade varit magiskt roligt att vara med i ett hemma-VM. Men jag har haft minst två skador varje år de senaste fyra säsongerna. Man kan inte bara träna rehab hela tiden utan den här säsongen måste det hålla. Jag vill utveckla mig de sista procenten jag har kvar som målvakt, säger Palicka till Sportbladet.