Idag meddelade Svenska Handbollsförbundet att träningsmatchen mot Nederländerna sälls in då båda lagen fått ett positivt resultat vardera efter gårdagens PCR-tester.

– Det är ett tråkigt beslut att fatta, men samtidigt ett självklart sådant som vi alla står bakom, säger Hanna Fogelström, landslagsansvarig i ett pressmeddelande.

I det svenska landslagen är det Hampus Wanne som fått ett positivt Covid-test. Svenska regler säger att Wanne ska isolera sig i 7 dagar och därmed är hans start i EM i stor fara. En av de stora problemen är hur smittade spelare ska ansluta till truppen då de ej kan resa med resten av laget som är planerat till tisdag.

– Liksom med de som testat positivt tidigare är Hampus symptomfri och mår bra. Han hade corona i november, men då det gått så många veckor är det här att klassa som en ny infektion och därför isoleras han från övriga truppen tillsvidare, säger landslagsläkaren Daniel Jerrhag i pressmeddelande.

Åtgärder som vidtas är att ej spela landskamper och att spelarna enbart träna och umgås i mindre grupper. Det kommer att genomföras fler PCR-tester idag och imorgon för att se ifall det skett någon spridning i gruppen.

Lucas Pellas, som ej är med i gruppen, lämnade också positivt PCR-test igår och kommer att ansluta till laget tidigast i början av nästa vecka.