Grupp 2 i Huvudrundan är avgjord, åtminstone sett till semifinalplatser. Frankrike och Montenegro spelar EM-semifinal på fredag som etta respektive tvåa från gruppen.

Tisdagskvällen bjöd på två matcher i damernas EM. Först ut var Rumänien mot Montenegro, en match som betydde en del. Rumänien kunde hänga fast i hoppet om semifinalspel med seger och Montenegro kunde säkra sin. Efter 60 minuter handboll, och en väldig massa mål, slutade matchen 35-34 till Montenegro, efter en rysaravslutning.

Montenegrinerna fick dessutom lite hjälp på traven senare på kvällen när storfavoriterna Frankrike rådde på Tyskland. Fransyskorna vann med 29-21 och säkrade gruppsegern i Grupp 2. Detta innebär att Frankrike slutar etta i gruppen och Montenegro slutar tvåa, då Tyskland inte knappade in ett par poäng på Montenegro.

En match återstår för alla länder, idag (onsdag). Men Frankrike med åtta poäng och Montenegro med sex poäng är redan semifinalklara, då tabelltrean Spanien i detta nu har tre poäng. Grupp 2 kommer dock att bjuda på en rysaravslutning ikväll av andra skäl då alla fyra återstående länder kan nå tredjeplatsen i gruppen, vilket innebär match om femteplatsen på fredag. Fyran, femman och sexan i gruppen kommer att lämna turneringen.

Tisdagens resultat

Montenegro – Rumänien, 35-34

Frankrike – Tyskland, 29-21