Foto: Bildbyrån

Kroatien har varit turneringens stora överraskning där framförallt deras försvarsspel har varit starkt bidragande till att de tagit sig långt i turneringen. Men mot Frankrike tog det slut efter att de regerande mästarinnorna visade varför man är ett av världens bästa handbolls lag. Frankrike drog ifrån i första halvlek och segern var aldrig hotat och tillslut slutade matchen med en stor fransk seger med 30-19. 

Lagen följdes först åt målmässigt i inledningen av matchen men sedan växlade Frankrike upp samtidigt som Kroatien missade skott på skott. Detta ledde till att Frankrike kunde dra ifrån resultatmässigt från 3-3 till hela 11-3. Kroatien hämtade sig aldrig efter detta och halvleken fortsatte i Frankrikes favör och när halvtidssignalen ljöd var ledningen för Frankrike uppe i 15-5.

När lagen gick ut till andra halvlek så kändes matchen redan över och även om Kroatien gjorde insatser för att försöka täppa igen det stora gapet så svarade Frankrike varje gång och segern var aldrig hotad.

Matchen slutade tillslut 30-19 till Frankrike och nu väntar EM-final för fransyskorna. I finalen väntar antigen Norge eller Danmark som gör upp om andra finalplatsen klockan 20:30.

För Kroatien väntar nu en bronsmatch mot förloraren i matchen Norge och Danmark.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här