Frankrike har sex poäng i Huvudrundans Grupp 1 och närmar sig semifinal. Fransmännen besegrade Island efter en sjumålsseger till 39-32.

Under lördagseftermiddagen var Grupp 1 igång igen i Huvudrundan när obesegrade Frankrike stod mot Island med noll poäng i Huvudrundan. Island behövde vinna för att hålla liv i drömmen om semifinal, efter att man satt sig i ett prekärt läge.

Frankrike började absolut bäst där Islands ineffektivitet var slående inledningsvis. Islänningarna åt dock sig in i matchen efter kvarten spelad och fick med sig ett okej resultat till halvtidsvilan där det dock stod 17-14 till Frankrike.

Fransmännen dubblade sin ledning efter fem minuter i andra halvlek till en sexmålsledning vilket sade något om den isländska starten i andra halvlek. Tekniska fel och kontringar i baken var anledningen till det isländska underläget där man inte alls fått ordning på spelet i EM under den nya förbundskaptenen Snorri Gudjonsson.

Gudjonssons Island ryckte dock upp sig en aning direkt och hittade ett par reduceringar men rent kvalitetsmässigt var Frankrike alltid ett steg före. Det franska gänget tog till slut sin femte raka seger i EM och slog så gott som ut Island ur mästerskapet. Matchen slutade 39-32 till Frankrike som nu är gruppledare i Grupp 1 på sex poäng. Fransmännen är därmed ytterst nära semifinal redan nu och Island har fortsatt noll poäng i Grupp 1, där Islands öde kan avgöras under dagen huruvida man har chans på semifinal eller ej.

Under lördagen möts Ungern och Kroatien (18:00) samt Tyskland och Österrike (20:30) i samma grupp.