Sverige förlorade EM-kvalmötet med Serbien. Många missade svenska lägen blev ödesdigert efter att slutsiffrorna skrevs till 24-21 till fördel för Serbien.

Under torsdagskvällen så spelade Sverige EM-kvalmatch mot Serbien på bortaplan. Seger för Sverige skulle innebära ett stort steg mot det kommande Europamästerskapet i november.

Den första halvleken var ganska målsnål. Bra målvaktsspel från båda håll satte stopp för mer nätprassel. Johanna Bundsen i det svenska målet var i mångt och mycket den som höll Sverige kvar i matchen i den första halvleken. Sverige kom igenom flertalet gånger bakom det serbiska försvaret men lyckades inte få in bollen. Serbien ledde stundtals med fyra-fem bollar i matchen och gick starkt med publiken i ryggen.

Men med en liten upptrappning från Sverige under de sista 7-8 minuterna av halvleken så kunde Sverige återta någon slags kontroll på matchen och med ett bra försvarsspel och målvaktsspel så gick lagen in till pausvila med serbisk ledning till 10-9.

Andra halvlek

Den goda avslutningen på första halvlek blev en sämre start på andra halvlek där Serbien direkt gjorde två raka mål utan svenskt svar. Serbien behöll sedan sin ledning med tre-fyra bollar under hela halvleken och möttes stundtals av ett slarvigt Sverige.

Sverige sköt mycket i målramen under i stort sett hela matchen och slarvade som sagt en del i det uppställda spelet. Serbien å sin sida utnyttjade hemmapubliken och spelade med ett högt självförtroende både i anfallsspelet men framför allt i målvaktsspelet, där den serbiske målvakten var totaldominant.

I slutändan så blev Serbiens vilja för stark. Slutresultatet i EM-kvalmatchen skrevs till 24-21 där Serbien drog det längsta strået. Nästa match för Sverige i EM-kvalet är på lördag då man ställs mot Serbien ännu en gång, men denna gång på hemmaplan i Ystad Arena. Matchen startar 17:00 och sänds i SVT:s kanaler.