Foto: Bildbyrån

Norges förbundskapten på damsidan, Thorir Hergeirsson, stannar. Succétränaren har skrivit på för fyra nya år med första sikte på EM i december, det meddelar Norska Handbollsförbundet på sin hemsida.

Thorir Hergeirsson kom till det norska landslaget redan 2001 och var med runt laget. Men när ikonen Marit Breivik lämnade förbundskaptensposten 2009, efter drygt 15 år på tjänsten, så var det islänningen Hergeirsson som tog över huvudansvaret.

Sedan dess har det varit Hergeirsson som styrt den norska skutan framåt. Det norska landslaget är ett av världens absolut bästa och har radat upp medaljer.

Nu har alltså Thorir Hergeirsson förlängt sitt kontrakt med det norska damlandslaget, med fyra nya år. Det första målet blir att ta medalj på hemma-EM i december.

– Jag går på ett nytt fyraårsavtal med stor ödmjukhet. Jag önskar att bidra till utveckling av mig själv och de runt omkring mig. Jag vill stå längst fram i ledet för att använda de erfarenheter som vi har samlat på oss genom hårt arbete de senaste åren, säger Hergeirsson till NHF:s hemsida.

Det norska landslaget har tillsammans med Thorir Hergeirsson tagit ett OS-guld, två VM-guld och tre EM-guld. Förutom det, har Norge en rad andraplatser och bronsmedaljer sedan Hergeirsson tog över 2009.

Om han fullföljer sitt kontrakt, så har han suttit 15 år på förbundskaptensposten, precis som sin föregångare.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här