Valter Chrintz ansluter till den svenska EM-truppen och ersätter Daniel Pettersson. Den sistnämnda har testat positivt för Covid-19 och är borta från spel i minst en vecka.

Det görs alltså förändringar i den svenska EM-truppen. Laget spelar sin sista gruppspelsmatch mot Tjeckien ikväll, där en plats i Mellanrundan står på spel. Men inför matchen kommer alltså beskedet att Daniel Pettersson har testat positivt för Covid-19 och behöver sättas i karantän i en vecka.

Det gör att förbundskapten Glenn Solberg nu väljer att kalla in Valter Chrintz på högersex. Chrintz spelar till vardags i Füchse Berlin och var med under VM i Egypten 2021.

Det är ännu oklart om Valter Chrintz kommer till spel i kvällens match mot Tjeckien. Handbollslandslaget meddelar på sin hemsida att man kommer att göra allt för att få högersexan klar för spel ikväll. Annars blir han spelklar först till en eventuell Mellanrunda.

Valter Chrintz har gjort 27 A-landskamper för Sverige och 21-åringen får göra sitt andra EM för Sverige, då han var med redan 2020 på hemmaplan.