Foto: Bildbyrån

Ryssland var storfavoriter inför den sista matchen i denna omgång. Med tanke på matchinledningen fanns det fog för detta, men sedan vaknade Sverige och det blev spännande. Tyvärr var det många slarvfel som kostade Sverige segern, men det inger ändå en förhoppning inför nästa omgång.

Ryssland satte av med ett högt tempo direkt gjorde mål nästan i varje anfall. Även fast Sverige hänger på bra så rinner det snabbt iväg till 11-5 ledning för Ryssland.

Det är ingen något direkt fel på svenska offensiva, däremot försvaret lämnar en del att önska. Matchen fortsätter på liknande vis fram till ca 15 spelade minuter innan Sverige börjar få ”stopp” på Ryssland och samtidigt jobbar sig tillbaka i matchen. Svenskornas arbete underlättas något av flera ryska utvisningar.

En stark svensk återhämtning av halvleken som slutar 15-13 till Ryssland. Matchen lever i allra högsta grad.

Kvitteringen kom så till slut

Kvitteringen kom i 33:e minuten och då till 15-15. Det kändes länge hoppfullt, men för många små slarvfel gjorde att Ryssland hela tiden kunde ligga några mål före.

Sverige kämpade tappert in i det sista, men förlorade med 30-26,  men det fina spelet ger ändå förhoppningar

Sverige slutar 2:a / 3:a i sin grupp och nu väntar de tre topplagen från grupp A som är Danmark, Frankrike och sedan vinnaren i matchen mellan Montenegro – Slovenien. Dessa matcher spelas imorgon och sedan fortsätter huvudrundan 10:e december.

Artikeln är skriven av:

Anders Granström – Redaktör & Sportjournalist
anders@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här


Savehof - Ystads IF
Kristianstad - Malmo