Den tidigare landslagsspelare på vänstersex, Emma Rask, tar en paus från handbollen efter säsongen. Det meddelar hon till Skånesport.

Emma Rask var en del av Sveriges EM-trupp 2020 där hon var ensam vänstersexa till en början i truppen innan Elin Hansson anslöt intill mästerskapet. Rask, som är nyligen fyllda 26 år, har sedan haft det tufft att slå sig in i Tomas Axnérs landslag då Hansson samt Olivia Mellegård och Clara Lerby gick före till VM i vintras bland annat, även om Rask var reserv under Tokyo-OS.

Nu meddelar Emma Rask att hon tar en paus från handbollen. Efter säsongen går kontraktet med H65 Höör ut och då väljer klubbens lagkapten att ta en paus inom en överskådlig framtid, något hon berättar för Skånesport.

– Jag har tänkt mycket fram och tillbaka och efter att ha pratat med alla runt omkring mig kände jag att jag behövde en paus från handbollen. Vad den innebär vill jag inte planera eller lägga för mycket vikt vid. Bara känslan av att ha ett oskrivet blad framför mig där det inte är handbollsträningar fyra dagar i veckan blir någonting nytt, säger hon.

Emma Rask har spelat 14 landskamper för Sverige och gjort 21 mål från sin vänsterkant.