Damlandslaget kommer att ladda upp inför EM i Karlskrona och Kalmar och spela dubbla landskamper. Det meddelar Handbollslandslaget på sin hemsida.

Europamästerskapet för damer spelas i november månad, närmare bestämt 4-20 november i Slovenien, Montenegro och Nordmakedonien. Sverige kommer att spela sitt gruppspel i slovenska Celje mot Danmark, Serbien och värdnationen. Nu meddelar Handbollslandslaget var Sverige kommer att ha sitt förberedande läger på svensk mark.

Sverige kommer att ha sitt läger i Karlskrona från och med 26 oktober. Den 28 oktober så väntar en landskamp i Småland och Kalmar innan de återvänder till Blekinge för landskamp i Karlskrona den 28 oktober igen. Detta innan avresan mot Slovenien. Där ställs Sverige mot Tjeckien i dubbla möten.

– Vi föredrar alltid att ladda inför mästerskapen på hemmaplan och efter att ha varit i Trollhättan och Skövde de senaste två åren är det nu Blekinge och Småland som väntar. Jag vet att vi kommer att ha riktigt bra förutsättningar där och det blir kul att spela matcher i två väldigt fina arenor, säger förbundskaptenen Tomas Axnér till Handbollslandslagets hemsida.

Matcherna spelas i Hatstore Arena (Kalmar) och Brinova Arena (Karlskrona). Sedan tidigare är det bestämt att Sverige spelar landskamp mot Brasilien i Uppsala 29 september samt i Eskilstuna 1 oktober.

Sveriges EM-uppladdning

26 oktober:
Sverige – Tjeckien
(Hatstore Arena, Kalmar)

 28 oktober:
Sverige – Tjeckien
(Brinova Arena, Karlskrona)