Sverige vann över Turkiet i Helsingborg Arena med 33-21 i EM-kvalets sista match. Sverige var redan EM-klart inför matchen men avslutade ändå landslagssäsongen på bästa sätt.

Under lördagskvällen så gästade Turkiet Helsingborg för att ställas mot Sverige i damernas EM-kval. Sverige blev klara för EM redan i onsdags när man besegrade Island med 23-29 på bortaplan. I och med detta så var matchen mot Turkiet inte viktig i någon annan mån än att avsluta landslagssäsongen 2021/22 på bästa möjliga sätt inför hemmapubliken.

Sverige var stora favoriter inför matchen och många kunde gissa på förhand att det skulle bli en enkel drabbning för landslaget. Turkiet har ”bara” tagit två poäng i EM-kvalet och senast länderna möttes så vann Sverige med 23-31 i Turkiet.

Matchen i Helsingborg blev också en ganska ojämn historia där Sverige gick segrande ur striden. Slutsiffrorna skrevs till 33-21 efter att det stått 13-9 i halvtid.

Nu tar landslaget ett sommaruppehåll från landslaget. EM 2022 spelas i Slovenien, Nordmakedonien och Montenegro den 4-20 november. Dit är Sverige alltså kvalificerade.


Österrike - Färöarna