Österrike och Tyskland placerade sig inför kvällen i mitt-skiktet av tabellen i grupp 1. Dagens möte har nu flyttat in bägge lagen i kampen om ett avancemang till semifinal.

När Tyskland inledde huvudrundan gjorde de detta utan några inledande poäng. Österrike hade i sin tur med sig en poäng efter ett oavgjort möte i det inledande gruppspelet. I sina första matcher under huvudrundan lyckades bägge lag plocka två poäng vardera, vilket gjorde dagens möte till en tuff kamp om tabellens tredjeplats.

Efter en jämn inledning skulle Österrike vara laget som tog ledningen. Som mest skulle den hållas med fyra bollar, men Tyskland kunde med tre raka fullträffar i slutet av den första halvleken minska ner försprånget till 12-11 vid paus.

Även efter paus skulle Österrike vara laget som höll i taktpinnen. Ledningen kunde laget hålla ett rejält grepp om, men mot slutminuterna fann Tyskland nyvunnen kraft som skulle sätta matchen på sin spets. Under de tio sista minuterna skulle de inte låta Österrike sätta en enda boll i mål, samtidigt som de själva kunde ta in poängmässigt. Med 45 sekunder kvar på klockan kunde Christoph Steinert få till en efterlängtad kvittering med en raket från nio meter.

Österrikes målvakt Constantin Möstl blev utsedd till matchens lirare efter att ha gjort 17 räddningar under matchen, vilket gav honom en räddningsprocent på 46 procent.

I den tredje matchomgången som spelas på måndag kommer Tyskland att ställas mot Ungern som tidigare under kvällen kunde segra över Kroatien. Österrike tar sig i sin tur an Frankrike som just nu toppar tabellen med sex av sex möjliga poäng.


Kristianstad - Hammarby