Foto: Bildbyrån


Annons: ⇢ William Hill - Få 100 kr som freebet när du sätter in 200 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Det europeiska handbollsförbundets ordförande Michael Wiederer uttalade sig om den aktuella situationen i handbolls-Europa i en intervju med eurohandball.com. 

I onsdags framfördes ett beslut att starta om handbollssäsongen i början av juni igen. Detta gäller framför allt de turneringar som går under det europeiska handbollsförbundets vingar.

EHF:s ordförande Michael Wiederer kommenterar förbundets lösning så här:

– Det är den raka motsatsen till en teoretisk metod. Den klargör situationen i en tvåvägsstrategi, med hänvisning till ett litterärt citat i en anpassad form: “Att spela eller att inte spela, det är frågan”. Vi erbjuder lösningar åt båda håll, säger han till eurohandball.com

EHF:s beslut att ha satt upp datum för en omstart har rätat ut en del frågetecken samtidigt som det har väckt ännu fler frågor kring motiveringen.

– Grundmotiveringen var att det är en ledares ansvar att erbjuda lösningar i krissituationer. Reaktionerna har varit positiva men har också medfört en del frågor, säger Wiederer.

Michael Wiederer medger att det kanske hade varit säkrare att stänga säsongen helt. Men kostnaderna för de stora eventen och för klubbarna är för stor menar han.

– Det är tydligt att om det inte spelas någon handboll så produceras det kostnader utan några inkommande pengar. Det var anledningen till att vi ville vara först med att hitta ett nytt datum, vi kommer göra allt vi kan för att organisera dessa stora event, säger han.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här