Ljubomir Vranjes och hans Slovenien åkte ut ur EM redan i gruppspelet. Men den tidigare storspelaren kan trots det glädjas en aning, då han presenterats som tränare för Rhein-Neckar Löwen säsongen ut.

Slovenien ansågs på förhand besitta ett av de bättre lagen till handbolls-EM. I gruppspelet ställdes man mot Danmark, Nordmakedonien och Montenegro. Efter förlust mot Danmark och seger mot Nordmakedonien så trodde många att Slovenien skulle kamma hem en hyfsat enkel seger mot Montenegro i den sista omgången. Efter en tremålsledning i halvtid i mötet med Montenegro, så såg ledningen bekväm ut.

Men i den andra halvleken så fick Ljubomir Vranjes och hans Slovenien se upp för Montenegro. Montenegrinerna gjorde en helt annan halvlek i den andra ledda av svenskbekantingarna Zoran Roganovic på tränarbänken samt Nebojsa Simic som ett monster i målet. Montenegro vann mötet med 33-32 och tog den andra platsen till huvudrundan.

Förlusten mot Montenegro och tredjeplatsen i Grupp A innebar att Slovenien fick lämna EM-äventyret. Förbundskaptenen Ljubomir Vranjes blev starkt ifrågasatt i hemlandet och snabbt kom uppgifter om att Vranjes inte får sitta kvar på posten länge till. Även om Ljubomir Vranjes inte fått lämna jobbet hos Slovenien ännu så har han gjort klart med ett klubblag att träna under våren.

Den tyska storklubben Rhein-Neckar Löwen har nu presenterat ”Ljubo” som ny tränare för resten av säsongen. Ljubomir Vranjes ansluter till Tyskland och klubben senast på måndag meddelar man på sin hemsida. Kontraktet är skrivet fram till denna sommar. Sedan kommer Bergischer HC:s tränare Sebastian Hinze ta över klubben planenligt. Vranjes sejour blir alltså en kort sådan.