Foto: Bildbyrån


Annons: ⇢ 888sport - Få 100 kr bonus på din första insättning!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Svenska landslaget har fått en bra öppning på sitt kvalspel till Europamästerskapet 2022, detta efter två raka segrar mot Rumänien och Kosovo. I premiärmatchen mot Rumänien vann Sverige med 33-30 och mot Kosovo tog Sverige en väntad seger med siffrorna 30-16. 

Det svenska herrlandslaget har nu börjat inleda sin jakt på en EM plats till mästerskapet 2022. För att ta sig dit behöver Sverige komma topp två i sin grupp som innehåller Rumänien, Kosovo och Montenegro. Så med andra ord har det svenska landslaget satt sig en utmärkt sits efter de två inledande matcherna med två segrar. Dessa segrar gör att Sverige toppar sin grupp på maximala fyra poäng före Montenegro och Rumänien som båda står på två poäng vardera.

Den nya förbundskaptenen Glenn Solberg har fått precis den starten han velat med landslaget detta trots att det saknades flera ordinarie spelare till den där här landslagssamlingen.

Mest glädjande under dessa två kvalmatcher var att till bortamötet mot Kosovo så valde Glenn Solberg att plocka med HK Malmös Kassem Awad. En spelare som för bara fyra år sedan lade handbollen åt sidan för att fokusera på studierna när han flyttade från Nyköping till Malmö. Men efter några månader i sin nya hemstad valde han att återigen ta upp handbollen lite lätt när han började spela med HK Malmös B och C-lag. Men när HK Malmö fick en skada på Adam Lönn under 2017 fick Awad chansen att träna med A-laget och sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt för den nu 25-årige Kassem Awad.

Nu fick han alltså chansen för första gången i ett svenskt landslag när Solberg valde att plocka med honom till matchen mot Kosovo och Awad fick både speltid och hann med att skjuta in sig i målprotokollet innan matchen var slut.